Uratarinoita

1400 työkaveria, 1400 erilaista tarinaa

Me teemme vaikuttavaa työtä joka päivä, jotta hyvä helsinkiläinen elämä toteutuisi mahdollisimman monella tasolla. Meillä jokainen työntekijä voi tehdä miljoonien elämään vaikuttavaa työtä ja elää itsensä näköistä, täyttä elämää. Mietitkö, miltä työpäivä meillä voisi näyttää? Kurkkaa, mitä työntekijämme kertovat!

Kuvassa Anna, ruokapalveluvastaava

Anna, ruokapalveluvastaava

Anna huolehtii kouluravintolan ruokapalveluvastaavana siitä, että noin 250 alakoulun 1-5 luokan oppilasta sekä henkilökunta saavat päivittäin ravitsevan ja maistuvan lounaan vaihtelevine salaatteineen ja ruokajuomineen. Tehtäviin kuuluvat myös iltapäiväkerholaisten välipalojen suunnittelu ja valmistus, asiakaspalvelu, keittiön ja salin siisteydestä huolehtiminen sekä muun muassa omavalvonta- ja toimistotyöt.

”Pidän työni monipuolisuudesta. Meillä on erinomainen työporukka sekä esihenkilöt ja lisäksi asiakkaat ovat ihania ja iloisia. Työ on päivätyötä, mikä on mielestäni hyvä asia ja myös lomat sijoittuvat yleisesti lomakauteen. Hyvää on myös työpaikan vakaus ja luotettavuus. Meillä on ollut koko ajan töitä, vaikka alalla on muutoin ollut myllerrystä”, hän kertoo.

Kuvassa Riikka, sairaanhoitaja

Riikka, sairaanhoitaja

Riikka työskentelee sairaanhoitajana Palvelukeskus Helsingin turvapuhelinpalveluissa, jossa hän yhdessä muiden sairaanhoitajien kanssa vastaanottaa turvapuhelimeen saapuvia hälytyksiä. Sairaanhoitajan työhön kuuluu arvioida asiakkaan hoidontarvetta ja kiireellisyysjärjestystä sekä välittää auttamiskäyntejä turvapuhelinpartioille. Toisinaan sairaanhoitajat pääsevät itsekin mukaan auttamiskäynneille tai avuksi Palvelukeskus Helsingin etähoitoon, mikä tuo työhön mukavaa vaihtelua.

”Työn parhaita puolia on se, että työpäivät eivät ole koskaan samanlaisia. On rauhallista ja välillä pitää kiirettä. Henkilökohtaisesti pidän myös vastuusta, mitä saan turvapuhelinpalvelun vuorovastaavana, ja siitä, että partioon pääsee välillä pitämään yllä kädentaitoja. Asiakkaat ja omaiset ovat usein kiitollisia avusta. Hyvin tehty työ huomioidaan myös työpaikalla kiitoksin ja joskus myös palkitsemisin”, kertoo Riikka.

Kuvassa Teemu, asiantuntija

Teemu, ruoka- ja puhtauspalvelut

Yksi monesta asiantuntijasta kouluruoan suunnittelun takana on Teemu. Teemun tiimeineen suunnittelemaa ruokaa syö joka päivä noin 44 000 henkilöä Helsingin 120 koulussa ja oppilaitoksessa, eli puhutaan aika suurista määristä ruokaa!

”Haluan osaltani kumota käsityksiä siitä, että kouluruoka olisi vanhanaikaista, tylsää ja ankeaa. On hienoa, että Palvelukeskus Helsinki panostaa tuotekehitykseen ja reseptiikan suunnitteluun käytetään aikaa. Minulle henkilökohtaisesti on tosi tärkeää, että kouluruoka on mietittyä ja huolellisesti suunniteltua”, kertoo Teemu.

Kuvassa Viveka, tiimiesihenkilö

Viveka, tiimiesihenkilö, hoivapalvelut

”Työllämme on vaikutus todella monen helsinkiläisen elämään; senioreihin ja heidän omaisiinsa. Olemme etähoidossa maailman edelläkävijöitä ja teemme ihan oikeasti merkityksellistä ja vaikuttavaa työtä. Sen muistaminen ja muistuttaminen muille auttaa jaksamaan silloinkin, kun on kiire.”

Viveka työskentelee tiimiesihenkilönä Palvelukeskus Helsingin puhelin- ja hyvinvointipalveluissa, jossa kotihoidon asiakkaille tuotetaan muun muassa etähoito- ja turvapuhelinpalveluja. Tiimeineen Viveka kohtaa etäyhteyden välityksellä yli 1000 helsinkiläistä senioria päivittäin, ja on mukana turvaamassa heidän toimivan arjen.

Katso lisää!


#Palvelukeskushelsinki #parastayhdessä #stadilladuunissa