Harjoitteluhaku on nyt auki, ruoka- ja puhtauspalvelualan opiskelija, tule meille harjoitteluun!

Hakulomake

Uratarinoita

Tutustu erilaisiin uratarinoihimme

1600 työkaveria, 1600 erilaista tarinaa, tule tekemään kanssamme omaa tarinaasi!

Mietitkö miltä työpäiväsi voisi näyttää meillä?

Alta pääset tutustumaan työntekijöidemme uratarinoihin!

Viveka, hoivapalveluiden tiimiesihenkilö

Viveka työskentelee tiimiesihenkilönä Palvelukeskus Helsingin puhelin- ja hyvinvointipalveluissa, jossa kotihoidon asiakkaille tuotetaan muun muassa etähoito- ja turvapuhelinpalveluja. Tiimeineen Viveka kohtaa etäyhteyden välityksellä yli 1000 helsinkiläistä senioria päivittäin, ja on mukana turvaamassa heidän toimivan arjen.

”Työllämme on vaikutus todella monen helsinkiläisen elämään; senioreihin ja heidän omaisiinsa. Olemme etähoidossa maailman edelläkävijöitä ja teemme ihan oikeasti merkityksellistä ja vaikuttavaa työtä. Sen muistaminen ja muistuttaminen muille auttaa jaksamaan silloinkin, kun on kiire.”

Riikka, sairaanhoitaja

Riikka työskentelee sairaanhoitajana Palvelukeskus Helsingin turvapuhelinpalveluissa, jossa hän yhdessä muiden sairaanhoitajien kanssa vastaanottaa turvapuhelimeen saapuvia hälytyksiä. Sairaanhoitajan työhön kuuluu arvioida asiakkaan hoidontarvetta ja kiireellisyysjärjestystä sekä välittää auttamiskäyntejä turvapuhelinpartioille. Toisinaan sairaanhoitajat pääsevät itsekin mukaan auttamiskäynneille tai avuksi Palvelukeskus Helsingin etähoitoon, mikä tuo työhön mukavaa vaihtelua.

”Työn parhaita puolia on se, että työpäivät eivät ole koskaan samanlaisia. On rauhallista ja välillä pitää kiirettä. Henkilökohtaisesti pidän myös vastuusta, mitä saan turvapuhelinpalvelun vuorovastaavana, ja siitä, että partioon pääsee välillä pitämään yllä kädentaitoja. Asiakkaat ja omaiset ovat usein kiitollisia avusta. Hyvin tehty työ huomioidaan myös työpaikalla kiitoksin ja joskus myös palkitsemisin”, kertoo Riikka.

Teija-Liisi, sairaanhoitaja

Teija-Liisi työskentelee Palvelukeskus Helsingin turvapuhelinpalveluissa sekä liikkuva hoitaja -palvelussa sairaanhoitajana. Turvapuhelimen vuorovastaavana hän arvioi hälytysten kiireellisyysjärjestystä välittää avustuskäyntejä pareittain toimiville turvapartioille, jossa hän on toisinaan vuorossa itsekin. Liikkuva hoitaja eli LiiHo -palvelussa taas pääsee käyttämään syvempää osaamista, kuten mittaamaan EKG:tä tai vaihtamaan katetria. Palvelussa päivystyksellinen apu viedään asiakkaan luo esimerkiksi hoivakotiin ja työtä tehdään tiiviissä yhteistyössä päivystävän lääkärin kanssa. Tavoitteena on välttää asiakkaalle raskaita päivystyskäyntejä, jos hoitotoimenpiteet on mahdollista toteuttaa tutussa ympäristössä, omassa asuinyksikössä.

Minulle on tärkeää, että ikäihmiset voivat asua turvallisesti omassa kodissaan ja asiakkaat saavat oikean avun kohtuuajassa. Työtehtävien vaihtelu tuo arkeeni monipuolisuutta. Meillä on myös harvinaisen hyvä työyhteisö, jossa olemme yhtä suurta perhettä ja tiimityö toimii. Kollegoilta voi aina pyytää apua ja esihenkilöt ovat helposti lähestyttäviä.

Teija-Liisi, sairaanhoitaja, turvapuhelin ja liikkuva hoitaja -palvelu

Anna, ruokapalveluvastaava

Anna huolehtii kouluravintolan ruokapalveluvastaavana siitä, että noin 250 alakoulun 1-5 luokan oppilasta sekä henkilökunta saavat päivittäin ravitsevan ja maistuvan lounaan vaihtelevine salaatteineen ja ruokajuomineen. Tehtäviin kuuluvat myös iltapäiväkerholaisten välipalojen suunnittelu ja valmistus, asiakaspalvelu, keittiön ja salin siisteydestä huolehtiminen sekä muun muassa omavalvonta- ja toimistotyöt.

”Pidän työni monipuolisuudesta. Meillä on erinomainen työporukka sekä esihenkilöt ja lisäksi asiakkaat ovat ihania ja iloisia. Työ on päivätyötä, mikä on mielestäni hyvä asia ja myös lomat sijoittuvat yleisesti lomakauteen. Hyvää on myös työpaikan vakaus ja luotettavuus. Meillä on ollut koko ajan töitä, vaikka alalla on muutoin ollut myllerrystä”, hän kertoo.

Teemu, ruoka- ja puhtauspalvelut

Yksi monesta asiantuntijasta kouluruoan suunnittelun takana on Teemu. Teemun tiimeineen suunnittelemaa ruokaa syö joka päivä noin 44 000 henkilöä Helsingin 120 koulussa ja oppilaitoksessa, eli puhutaan aika suurista määristä ruokaa!

”Haluan osaltani kumota käsityksiä siitä, että kouluruoka olisi vanhanaikaista, tylsää ja ankeaa. On hienoa, että Palvelukeskus Helsinki panostaa tuotekehitykseen ja reseptiikan suunnitteluun käytetään aikaa. Minulle henkilökohtaisesti on tosi tärkeää, että kouluruoka on mietittyä ja huolellisesti suunniteltua”, kertoo Teemu.

Marjo, ruokapalveluvastaava

Ruokapalveluvastaava Marjo Niskanen palkittiin 2022 ammattikeittiön ja ravintola-alan PRO-gaalassa ammattikeittiön työntekijä- ja lehdistön PRO-palkinnoilla. Voittonsa myötä hän on antanut kasvot koulukeittiöiden ihmisille ja muille ammattikeittiöiden ruokapalvelualan ammattilaisille, jotka tekevät päivittäin upeaa työtä. Kun Marjo yli 10 vuotta sitten asteli töihin Kallion lukion ravintolaan, hän pohti, onko työ kuumennuskeittiössä liian helppoa. Sitä se ei ole ollut.

Marjo hoitaa työparinsa kanssa noin 400 päivittäistä ruokailijaa, kahvilan sekä kokoustarjoilut. Lisäksi hän huolehtii tilauksista, kahvilatuotteiden suunnittelusta ja leivonnaisten valmistamisesta, kassasta ja tilityksistä sekä salityöstä ja tiskauksesta yhdessä työparinsa kanssa. Työn sujuvuutta edistävät huolellinen suunnittelu ja ennakointi. Siinä sivussa hän saa jokaisen nuoren tuntemaan itsensä tervetulleeksi kouluravintolaan.

Ruokapalvelutyöntekijä suuri vispilä olallaan.

Haluan omalta osaltani viestittää, että myös me koulun keittiössä töitä tekevät ammattilaiset olemme asiakaspalvelutyössä, emmekä vain laita ruokaa. Pro-voittojen myötä ymmärsin paremmin, kuinka tärkeäksi joku voi meidät kokea koulutaipaleellaan. Haluan jatkossakin panostaa siihen, että olen opiskelijoille päivittäin läsnä. Tykkään työssäni juurikin siitä, että työ ei koostu pelkästään ruokien esille laitosta ja sen tarjoilusta, vaan saan kokonaisvaltaisesti olla mukana nuorten arjessa ja tarvittaessa olla apuna erilaisissa haasteissa. Pidän siitä, että opiskelijat tulevat luokseni milloin vain juttelemaan ja vaihtamaan kuulumisia. Se että he tulevat ruokalaan myös ruokailuajan ulkopuolella, on yksi työn parhaista tuloksista.

Marjo, ruokapalveluvastaava

Kuvat: Maija Astikainen


Kuulostaako sinun työpaikaltasi? katso avoimet työpaikat

#Palvelukeskushelsinki #parastayhdessä #stadilladuunissa