Haku oppisopimuskoulutukseen ja harjoittelupaikkoihin käynnistyy jälleen elokuussa 2024! Voit sillä välin tutustua oppisopimuskoulutus -sivustoomme ja avoimiin työpaikkoihimme.

Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Miten meillä rekrytoidaan?

Tiesitkö, että…

Olemme vakaa ja kehittyvä organisaatio, joka on rakentanut osaamistaan jo yli 100 vuoden ajan. Meillä on joukossamme tilaa osaajille ja tulevaisuuden ammattilaisille, jotka tahtovat olla mukana rakentamassa yhdessä maailman toimivinta kaupunkia – Helsinkiä.

Näin rekrytoimme

1. Rekrytointiprosessi

Miten rekrytointiprosessimme etenee? Mitä voit odottaa kun haet meille töihin?

2. Anonyymi rekrytointi

Mitä tarkoittaa anonyymi rekrytointi ja miten sitä toteutetaan meillä?

3. Hakijakokemuskysely

Mielipiteesi on meille tärkeä! Miten voit antaa meille palautetta rekrytointiprosessistamme?

1. Rekrytointiprosessin eteneminen

 • Hae meille!

  Tutustu avoimiin työpaikkoihimme ja löydä sinulle sopiva tehtävä.

  Klikkaamalla Hae paikkaa -painiketta pääset kirjautumaan rekrytointijärjestelmään. Mikäli haet ensimmäistä kertaa, pääset luomaan itsellesi käyttäjätilin. Tilin avulla voit hakea myös muita työpaikkojamme!

 • Hakemuksen jättäminen

  Kun olet jättänyt hakemuksesi, saat sähköpostitse kuittauksen hakemuksen lähettämisestä.

  Automaattisen viestin vastaanottaminen takaa, että hakemuksesi on rekisteröitynyt järjestelmäämme ja se huomioidaan haussa!

 • Haastattelu

  Rekrytoiva esihenkilö käy kaikki hakemukset lävitse. Esihenkilö ottaa joko puhelimitse tai sähköpostilla yhteyttä haastatteluun kutsuttaviin hakijoihin.

  Valintaprosessi voi myös sisältää useamman haastattelukierroksen ennen lopullista valintaa. Mikäli näin on, usein ensimmäinen haastattelukierros toteutetaan videohaastatteluna tai puhelinhaastatteluna.

 • Valintapäätös

  Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä joko sähköpostitse tai puhelimitse viimeistään, kun valintapäätös on tehty.

  Hakuprosessin kesto voi vaihdella monestakin eri syystä. Pyrimme kuitenkin viestimään rekrytointiprosessin etenemisestä niin pian, kuin se on mahdollista!

2. Anonyymi rekrytointi

Osa rekrytoinneistamme toteutetaan anonyymeina rekrytointeina.

Anonyymissa rekrytoinnissa työhakemuksista piilotetaan näkyvistä kaikki henkilöön viittaavat tiedot, kuten hakijan nimi, sukupuoli, ikä, osoite ja äidinkieli. Rekrytoiva esihenkilö tekee valinnat työhaastatteluun kutsuttavista vain hakijan hakemuksessaan ilmoittaman osaamisen, koulutuksen ja työkokemuksen perusteella. Anonymiteetti puretaan vasta haastattelukutsujen lähettämisen jälkeen. Rekrytointiprosessi jatkuu tämän jälkeen normaalisti.

Anonyymin rekrytoinnin tarkoituksena on edistää hakijoiden tasa-arvoista ja yhdenvertaista kohtelua sekä kehittää henkilöstön monimuotoisuutta. Tavoitteena on, että jokainen hakija saa yhdenvertaisen ja tasa-arvoisen mahdollisuuden päästä työhaastatteluun, ilman, että haastattelupäätökseen vaikuttaisi mikään työn kannalta epäoleellinen asia, kuten ikä tai sukupuoli.

3. Hakijakokemuskysely

Mielipiteesi on meille tärkeä!

Hakijakokemuskyselyn tarkoituksena on selvittää, millainen kokemus hakijoillemme syntyy rekrytointiprosessin aikana. Linkki kyselyyn lähetetään erillisellä viestillä. Kyselystä saatujen tulosten pohjalta tarkoituksena on paitsi tunnistaa rekrytointiprosessin mahdollisia sudenkuoppia, myös oppia ja kehittää prosessia yhdessä. Vastaaminen tapahtuu anonyymisti.

Vinkit työnhakuprosessiin:

Ennen hakemista

Tutustu ensin meihin työnantajana! Kaikki avoimet tehtävämme löydät Avoimet työpaikat -sivulta. Kun löydät kiinnostavan paikan, voit halutessasi olla ennen hakemuksen jättämistä yhteydessä ilmoituksessa mainittuun lisätietojen antajaan.

Kysymykset kannattaa aina valmistella etukäteen, koska tämä on ensimmäinen yhteydenottosi mahdolliseen uuteen esihenkilöösi.

Työhaastattelu

Jos saat kutsun työhaastatteluun, muista ottaa mukaan työ- ja koulutodistukset sekä tehtävään mahdollisesti liittyvät lupatodistukset.

Ennen haastattelua lue vielä työpaikkailmoitus, johon jätit hakemuksesi ja mieti vielä perustelut sille, miksi juuri sinut pitäisi valita tehtävään. Voit myös miettiä etukäteen muutamia kysymyksiä, joita haluat kysyä haastattelijalta työtehtävään liittyen.

Varmista etukäteen, että löydät haastattelupaikan. Ole ajoissa paikalla ja vastaa kysymyksiin reippaasti sekä rehellisesti!

Haastattelun jälkeen

Mikäli tulet valituksi hakemaasi tehtävään, rekrytoiva esihenkilö on sinuun puhelimitse yhteydessä. Sovitte esihenkilösi kanssa työn aloittamisesta, koeajasta, palkkauksesta sekä muista työn aloitukseen liittyvistä asioista.

Työsuhteesi alkumetreillä tulet saamaan myös kutsun Palvelukeskus tutuksi -perehdytystilaisuuteen sähköpostitse. Varsinaisen perehdytyksen uusiin työtehtäviisi tulet saamaan työpaikalla.

Mikäli et tällä kertaa tullut valituksi, kannattaa kuitenkin seurata uusia avoimia tehtäviämme ja hakea kiinnostavaa paikkaa uudestaan!

Valitse Palvelukeskus Helsinki!

Teemme joka päivä vaikuttavaa työtä helsinkiläisten hyväksi Parasta yhdessä -arvolupauksemme mukaisesti!

Kaupungilla töissä olet oikeutettu reiluihin vuosilomiin, hyviin henkilöstöliikuntapalveluihin sekä muihin Suomen suurimman työnantajan tarjoamiin henkilöstöetuihin.

Kuulostaako sinun työpaikaltasi? Tutustu meihin tarkemmin ja hae meille töihin!


Kuulostaako sinun työpaikaltasi? katso avoimet työpaikat

#Palvelukeskushelsinki #parastayhdessä #stadilladuunissa