Rekrytointi
Miten meillä rekrytoidaan? Lue hakuvinkkimme!
Olemme vakaa ja kehittyvä organisaatio, joka on rakentanut osaamistaan jo yli 100 vuoden ajan. Meillä on joukossamme tilaa osaajille ja tulevaisuuden ammattilaisille, jotka tahtovat olla mukana rakentamassa yhdessä maailman toimivinta kaupunkia – Helsinkiä.
Näin rekrytoimme
Rekrytointiamme ohjaavat Helsingin kaupungin yhteiset ohjeet, lait ja säännöt. Voit tutustua periaatteisiin tarkemmin täältä.
1. Rekrytointiprosessi
Miten rekrytointiprosessimme etenee? Mitä voit odottaa, kun haet meille töihin?
2. Anonyymi rekrytointi
Mitä tarkoittaa anonyymi rekrytointi ja miten sitä toteutetaan meillä?
3. Hakijakokemuskysely
Mielipiteesi on meille tärkeä! Miten voit antaa meille palautetta rekrytointiprosessistamme?
1. Rekrytointiprosessin eteneminen

Tutustu meihin työnantajana näillä sivuilla! Kaikki avoimet tehtävämme löydät Helsinkirekry.fi -sivustolta. Kun löydät kiinnostavan paikan, voit halutessasi olla ennen hakemuksen jättämistä yhteydessä ilmoituksessa mainittuun lisätietojen antajaan.
Kysymykset kannattaa aina valmistella etukäteen, koska tämä on ensimmäinen yhteydenottosi mahdolliseen uuteen esihenkilöösi.
Kiinnostavan tehtävän kohdalla, klikkaa ilmoituksen alareunassa olevaa Hae paikkaa –linkkiä ja täytä sähköinen hakulomake. Muista täyttää hakulomake huolellisesti. Kuvaa osaamistasi ja kiinnostustasi kyseiseen tehtävään. Hakemuksesi tarkoitus on kertoa osaamisestasi ja taidoistasi työnantajalle ja herättää kiinnostus niin, että sinut kutsutaan haastatteluun. Kuvaa pelkän nimikkeen lisäksi myös aikaisempien työtehtäviesi sisältöjä ja vastuita. Eri tehtävänimikkeet voivat tarkoittaa eri tehtäviä eri työnantajilla.
Tarkista lopuksi, ettei hakemuksessasi ole kirjoitusvirheitä.
Tiedotamme haun etenemisestä sähköpostitse, joten on tärkeää, että syöttämäsi yhteystiedot ovat oikein. Hakuajan päätyttyä kutsumme osan hakijoista työhaastatteluun. Ensimmäisessä vaiheessa työhaastattelu saatetaan toteuttaa videohaastatteluna, mutta tästä kerromme yleensä jo työpaikkailmoituksessa.
Jos saat kutsun työhaastatteluun, muista ottaa mukaan työ- ja koulutodistukset sekä tehtävään mahdollisesti liittyvät lupatodistukset.
Ennen haastattelua lue vielä työpaikkailmoitus, johon jätit hakemuksesi ja mieti vielä perustelut sille, miksi juuri sinut pitäisi valita tehtävään. Voit myös miettiä etukäteen muutamia kysymyksiä, joita haluat kysyä haastattelijalta työtehtävään liittyen.
Lisäksi:
- Varmista etukäteen, että löydät haastattelupaikan.
- Ole ajoissa paikalla.
- Vastaa kysymyksiin reippaasti ja rehellisesti.
Mikäli tulet valituksi hakemaasi tehtävään, rekrytoiva esihenkilö on sinuun puhelimitse yhteydessä. Sovitte esihenkilösi kanssa työn aloittamisesta, koeajasta, palkkauksesta sekä muista työn aloitukseen liittyvistä asioista.
Työsuhteesi alkumetreillä tulet saamaan myös kutsun Palvelukeskus tutuksi -perehdytystilaisuuteen sähköpostitse. Tilaisuuden pitää Palvelukeskuksen rekrytointitiimi ja tilaisuudessa käydään lävitse yleisiä työsuhteeseen liittyviä asioita. Varsinaisen perehdytyksen uusiin työtehtäviisi tulet saamaan työpaikalla.
Työsopimuksen teemme kirjallisena. Suullinen sopimus on kuitenkin pätevä siihen asti, että kirjallinen työsopimus on tehty.
Mikäli et tällä kertaa tullut valituksi
Kannattaa kuitenkin seurata uusia avoimia tehtäviämme ja hakea niitä, vaikka et olisikaan ensimmäisellä kerralla tullut valituksi.
2. Anonyymi rekrytointi
Osa rekrytoinneistamme toteutetaan anonyymeina rekrytointeina.
Anonyymissa rekrytoinnissa työhakemuksista piilotetaan näkyvistä kaikki henkilöön viittaavat tiedot, kuten hakijan nimi, sukupuoli, ikä, osoite tai äidinkieli. Rekrytoiva esihenkilö tekee valinnat työhaastatteluun kutsuttavista vain hakijan hakemuksessaan ilmoittaman osaamisen, koulutuksen ja työkokemuksen perusteella. Anonymiteetti puretaan vasta haastattelukutsujen lähettämisen jälkeen. Rekrytointiprosessi jatkuu tämän jälkeen normaalisti.
Anonyymin rekrytoinnin tarkoituksena on edistää hakijoiden tasa-arvoista ja yhdenvertaista kohtelua sekä kehittää henkilöstön monimuotoisuutta. Tavoitteena on, että jokainen hakija saa yhdenvertaisen ja tasa-arvoisen mahdollisuuden päästä työhaastatteluun, ilman, että haastattelupäätökseen vaikuttaisi mikään työn kannalta epäoleellinen asia, kuten ikä tai sukupuoli.
3. Hakijakokemuskysely
Mielipiteesi on meille tärkeä!
Hakijakokemuskyselyn tarkoituksena on selvittää, millainen kokemus hakijoillemme syntyy rekrytointiprosessin aikana. Linkki kyselyyn lähetetään erillisellä viestillä. Kyselystä saatujen tulosten pohjalta tarkoituksena on paitsi tunnistaa rekrytointiprosessin mahdollisia sudenkuoppia, myös oppia ja kehittää prosessia yhdessä.
Vastaaminen tapahtuu anonyymisti.
Kuulostaako sinun työpaikaltasi?
#Palvelukeskushelsinki #parastayhdessä #stadilladuunissa