Karriärberättelser

1 600 kollegor, 1 600 olika berättelser

Vi gör effektivt arbete varje dag för att genomföra ett gott liv i Helsingfors på så många plan som möjligt. Hos oss kan varje medarbetare göra arbete som påverkar miljontals människors liv och leva ett fullt liv som känns eget. 

Funderar du över hur din arbetsdag hos oss skulle kunna se ut? Läs vad våra medarbetare berättar!

Anna, måltidsansvarig

Anna, måltidsansvarig

Som skolrestaurangens måltidsansvarig sköter Anna om att cirka 250 lågstadieelever i klasser 1–5 samt personalen dagligen får en näringsrik och smaklig lunch med varierande sallader och måltidsdrycker. I uppgifterna ingår även planering och tillagning av mellanmålen för barn på eftermiddagsklubben, kundtjänst, rengöring av köket och salen samt bland annat egenkontroll och kontorsarbeten.

Jag gillar att mitt jobb är mångsidigt. Vi har utmärkta medarbetare och chefer och kunderna är härliga och glada. Arbetet sker på dagen, vilket jag tycker om och semester har man generellt under semesterperioden. Arbetsplatsens stabilitet och tillförlitlighet är också goda egenskaper. Vi har haft jobb hela tiden fast det annars har hänt mycket i branschen”, berättar hon.

Riikka, sjukskötare

Riikka, sjukskötare

Riikka arbetar som sjukskötare vid Palvelukeskus Helsinkis trygghetstelefontjänster, där hon tillsammans med andra sjukskötare tar emot larm som kommer till trygghetstelefonen. Till sjukskötarens arbete hör att bedöma klientens vårdbehov och angelägenhetsordning samt förmedla hjälpbesök till trygghetstelefontjänstens patruller. Ibland får sjukskötare även själv vara med i hjälpbesök eller vara till hjälp i Palvelukeskus Helsinkis distansvård, vilket ger en god variation på jobbet.

“Det bästa med jobbet är att arbetsdagarna aldrig är likadana. Det är lugnt och ibland är det bråttom. Personligen tycker jag även om ansvar som jag får som trygghetstelefontjänstens skiftsansvarig och om det att jag ibland får vara med i patrullen och upprätthålla mina kunskaper i praktiken. Klienterna och anhöriga är ofta tacksamma för hjälpen. ”Ett välgjort arbete uppmärksammas även på arbetsplatsen med tack och ibland också med belöningar”, berättar Riikka.

Teemu, måltids- och renlighetstjänsterna

Teemu, måltids- och renlighetstjänsterna

En av många experter bakom planeringen av skolmat är Teemu. Den mat som Teemu och sitt team har planerat äts varje dag av cirka 44 000 personer i Helsingfors stads 120 skolor och läroinrättningar, det vill säga rätt så mycket mat!

”Jag vill för min del upphäva uppfattningen om att skolmaten skulle vara gammaldags, tråkig och trist. Det är fint att Palvelukeskus Helsinki satsar på produktutveckling och att det används tid i planeringen. För mig personligen är det mycket viktigt att skolmaten är genomtänkt och noggrant planerad”, berättar Teemu.

Viveka, teamförsman, tjänsterna inom vård och omsorg

Viveka, teamförsman, tjänsterna inom vård och omsorg

”Vårt jobb inverkar på väldigt många Helsingforsbors liv; seniorer och deras anhöriga. Vi är föregångare på världsnivå i distansvård och gör på riktigt ett betydelsefullt och effektivt jobb. Att komma ihåg det och påminna andra om det hjälper att orka även då när det är bråttom.”

Viveka jobbar som teamchef vid Palvelukeskus Helsinkis telefon- och välbefinnandeservice, där bland annat distansvårds- och trygghetstelefontjänster produceras för hemvårdens klienter. Viveka och hennes team möter dagligen drygt 1 000 seniorer i Helsingfors på distans och är med i att trygga en fungerande vardag för dem.

Se mer!

#Palvelukeskushelsinki #parastayhdessä #stadilladuunissa