Oppisopimus

Tervetuloa tekemään Helsingin merkittävimpiä ruokailuelämyksiä!

Oppisopimus on vuoden määräaikainen työsuhde, jonka aikana opiskelet ja suoritat meillä työn ohessa seuraavat ammatilliset tutkinnon osat:

  • ruokapalvelutoiminnot
  • palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot
  • oppilaitosten ja päiväkotien puhtauspalvelut.

Oppisopimuksen aikana osallistut monipuolisesti päivittäiseen toimintaamme, kuten aamiais- ja välipalatuotteiden sekä lisäkkeiden valmistukseen, ruoan kuumennukseen, jakeluun ja esillepanoon, astiahuoltoon sekä päiväkodin puhtaanapidon tehtäviin.

Valmistut moniosaajaksi, ja sinulla on loistava mahdollisuus työllistyä meille oppisopimuksen jälkeen, suorittaa alan tutkinto loppuun sekä jatkaa uraasi ruokapalvelutehtävissä tai puhtauspalvelutehtävissä erilaisissa toimipaikoissa. Toimimme helsinkiläisissä kouluissa, päiväkodeissa, sairaaloissa, palvelutaloissa, seniorikeskuksissa sekä niissä olevissa lounasravintoloissa.

Kenelle oppisopimuskoulutus on suunnattu?

Oppisopimuskoulutus toteutetaan Helsingin kaupungin työllistämismäärärahoilla, joten koulutukseen valitun henkilön tulee olla helsinkiläinen ja oikeutettu TE-toimiston myöntämään palkkatukeen. Ennen työn aloittamista on valituksi tulleen henkilön esitettävä hyväksytty työterveyshuollon antama työhöntulotarkastuslausunto ja rikosrekisteriote.

Toivomme oppisopimusopiskelijoiltamme lisäksi sitoutumista opiskeluun, tietoteknisiä perustaitoja, hyvää terveyttä ja valmiutta tehdä fyysistä työtä sekä vähintään tyydyttävää suomen kielen taitoa. Eduksi katsomme aikaisemman kokemuksen keittiö- tai puhtauspalvelualalta sekä suoritetun hygieniapassin.

Hakeminen

Haemme oppisopimusopiskelijoita kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Hakumme on auki tällä hetkellä. Hakuaika päättyy 20.01.2022 klo 15:00. Hakemuksen voit jättää alla olevan linkin kautta.

Uratarina – oppisopimuksella kokiksi


Työllistämme Palvelukeskuksessa vuosittain useamman uuden työntekijän palkkatuella oppisopimusperusteiseen työsuhteeseen, jonka aikana työntekijä opiskelee ja suorittaa ravintola- ja catering-alan perustutkinnon. Yksi oppisopimuspolun kautta meille taloon tulleista ammattilaisista on Sanna Pihlaja, joka työskentelee nykyään kokkina Pukinmäenkaaren peruskoulussa.

Sanna, kerro miten päädyit aikanaan hakeutumaan meille oppisopimustyöntekijäksi ja mikä sinua kiinnosti ruokapalvelualan tehtävissä?

“Löysin TE-toimiston sivuilta Palvelukeskuksen silloin järjestämän keittiö- ja siivousalan rekrytoivan koulutuksen, johon hain ja pääsin mukaan. Olen aina viihtynyt keittiössä, niin olin innoissani kokeilemassa koulutusta. Koulutus kesti viisi kuukautta, ja suoritin sen aikana ravitsemukseen liittyvän tutkinnon osan ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta. Kiinnostuin koulutuksen aikana enemmän tästä alasta ja päätin hakea sen jälkeen oppisopimuskoulutukseen suorittamaan tutkinnon loppuun.”

Millaisia kokemuksia sinulle jäi oppisopimuksella opiskelusta?

“Oppisopimus oli minulle paras ratkaisu, koska en viihdy koulun penkillä ja opin mielestäni parhaiten työtä tekemällä. Iso plussa oli myös se, että sain palkkaa samanaikaisesti. Koin hieman haastavana opiskeluun liittyvien tehtävien teon kotona työpäivien jälkeen, mutta suoriuduin niistäkin hienosti.”

Missä toimipaikassa työskentelit oppisopimuksen aikana, ja miten opintosi etenivät?

“Aloitin työt Pukinmäenkaaren peruskoulussa, ja ensimmäinen vuosi meni oppiessa paljon uusia asioita. Vuoden harjoittelun jälkeen olin valmis ensimmäiseen näyttöviikkoon ja suoritin näytön lounasruokien valmistuksesta, jonka perään aloin harjoitella suurkeittiön ruokatuotantoa. Viimeisen kahvilapalvelut tutkinnon osan suoritin koronatilanteen takia koulun eli Stadin ammatti- ja aikuisopiston harjoituskahvilassa. Valmistuin lopulta kokiksi jopa muutaman kuukauden etuajassa.”

Mitä oppisopimuksella opiskelu mielestäsi edellyttää ja mitä kannattaa ottaa huomioon, kun miettii oppisopimuskoulutukseen hakeutumista?

“Opiskelu vaatii päättäväisyyttä ja halua oppia. Kannattaa huomioida omassa ajankäytössä se, että teet myös paljon vapaa-ajallasi koulutehtäviä, työssä oppimisen ja koulupäivien lisäksi.”

Työllistyit oppisopimuskoulutuksen jälkeen meille kokin tehtäviin. Mikä työssäsi on parasta, ja mikä sinua motivoi työssäsi?

“Parasta työssäni on, että jokainen päivä on erilainen ja saan tarjota maukasta kouluruokaa. Tyytyväiset asiakkaat ja halu oppia uutta motivoivat minua.”

Tutustuithan jo näihin?

#Palvelukeskushelsinki #parastayhdessä #stadilladuunissa